Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

"Ο παπουτσωμένος χιονόδρακος" Vs "Ο χιονάνθρωπος"

Τώρα που το κρύο είναι τσουχτερό, τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, οι χιονάνθρωποι έχουν την τιμητική τους στα αναγνωστικά κείμενα! "Ο παπουτσωμένος χιονόδρακος" στη Γλώσσα της Α' Δημοτικού είναι ένα από αυτά τα κείμενα, το οποίο εγώ προσωπικά το απόλαυσα στην τάξη! Γιατί; Ήταν η αφορμή για πολλές δραστηριότητες και το κυριότερο, άνοιξε τις πόρτες για να μπει το Ανθολόγιο για πρώτη φορά στην τάξη μας, μέσα από το ποίημα "Ο Χιονάνθρωπος".


"Ο παπουτσωμένος χιονόδρακος", πέρα από τη γνωριμία του παιδιού με το δίψηφο "τσ", μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις σύνθετες λέξεις με δραστηριότητα διαδραστικού τετραδίου.

Επίσης, φτιάξαμε ένα δικό μας αστείο ζώο, το ζωγραφίσαμε, το ονομάσαμε και το περιγράψαμε με τη βοήθεια ετικετών (Labeling), μέσα από δραστηριότητα παραγωγής λόγου.



Στη συνέχεια, επεξεργαστήκαμε το ποίημα και συγκρίναμε τον χιονάνθρωπο με τον χιονόδρακο μέσα από ένα ευχάριστο φύλλο εργασίας. Φυσικά, ψηφίσαμε και τον καλύτερο!



Τέλος, γίναμε κι εμείς Χιονο-Classάτοι!


Αυτή ήταν μια μικρή γεύση! Το πακέτο με τα σχετικά φύλλα εργασίας θα το βρείτε στο κατάστημά μου στο TpT, κάνοντας κλικ εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου