Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Πασχαλινά Παιχνίδια!

Οι διακοπές του Πάσχα καταφθάνουν και σας έχω διασκεδαστικά παιχνίδια που θα ξετρελάνουν τα μαθητούδια σας! Έχουν ελάχιστη προετοιμασία και εγγυημένη επιτυχία! Είναι ιδανικά για τις μέρες τις τελευταίας εβδομάδας, οπότε το μυαλό των παιδιών (και φυσικά των δασκάλων!) έχει δραπετεύσει από τη σχολική αίθουσα και με τίποτα δε συμμαζεύεται! Ας βγούμε, λοιπόν, έξω από την τάξη και φυσικά ... ας παίξουμε με πρωταγωνιστές τα αβγά!

1. Κουταλοδρομίες


Υλικά: μικρά σοκολατένια αβγά, πλαστικά κουτάλια

Οδηγίες: Χωρίζουμε τα παιδιά σε ισάριθμες ομάδες. Το κάθε παιδί παίρνει από ένα πλαστικό κουταλάκι. Ο πρώτος κάθε ομάδας έχει και ένα μικρό σοκολατένιο αβγό. Το παιχνίδι παίζεται όπως οι γνωστές σε όλους κουταλοδρομίες. Κάθε παιδί, όταν έρχεται η σειρά του, εκτελεί μια διαδρομή έχοντας στο στόμα του τη λαβή κουταλιού στο οποίο έχουμε βάλει ένα σοκολατένιο αβγό. Μόλις εκτελέσει τη διαδρομή και επιστρέψει στην ομάδα του, παραδίδει το αβγό στον επόμενο κ.ο.κ. Νικήτρια ομάδα είναι εκείνη που οι παίκτες της θα εκτελέσουν πρώτοι τη διαδρομή τους.


2. Πιάσε την ουρά μου!



Υλικά: λωρίδες γκοφρέ χαρτί, χαρτόνια 

Οδηγίες: Κόβουμε γκοφρέ χαρτί 2 χρωμάτων σε λωρίδες, για να σχηματιστεί κάτι σαν ουρά. Στην άκρη των λωρίδων συρράπτουμε αβγά που έχουμε σχηματίσει σε χαρτόνια 2 χρωμάτων. Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες και στερεώνουμε στο πίσω μέρος τους τις λωρίδες. Μόλις τελειώσουμε την προετοιμασία, τα παιδιά διασπείρονται στο σημείο της αυλής όπου θα γίνει το παιχνίδι. Με το σύνθημά μας, το κάθε παιδί προσπαθεί να πιάσει και να βγάλει την ουρά κάποιου παιδιού από την αντίπαλη ομάδα κυνηγώντας το. Νικήτρια ομάδα είναι αυτή της οποία θα παραμείνει τουλάχιστον ένα παιδί με την ουρά στη θέση του.


3. Ο κρυμμένος θησαυρός



Υλικά: χαρτονάκια

Οδηγίες: Κόβουμε χαρτόνια 2 χρωμάτων σε σχήμα αβγών. Σε κάθε αβγό γράφουμε οδηγία για το μέρος στο οποίο θα ψάξει η ομάδα το επόμενο αβγό - οδηγία. Ένα αβγό κάθε χρώματος θα γράφει "Βρήκατε τον θησαυρό!". Κρύβουμε το κάθε αβγό στο αντίστοιχο μέρος, ανάλογα με την οδηγία που δώσαμε. Ορίζουμε προφορικά το αρχικό σημείο όπου θα πρέπει τα παιδιά σε 2 ομάδες να ψάξουν να βρουν την πρώτη οδηγία. Στη συνέχεια, ακολουθούν τις οδηγίες ψάχνοντας στα αντίστοιχα μέρη. Όποια ομάδα φτάσει πρώτη στον θησαυρό είναι η νικήτρια. Θα πρέπει να προσέξουμε ώστε οι οδηγίες να είναι τοποθετημένες με διαφορετική σειρά στα διάφορα σημεία, έτσι ώστε να μη συμπέσουν οι 2 ομάδες στο ίδιο μέρος και γίνει σκοτωμός! 


4. Το κυνήγι των αβγών



Υλικά: σοκολατένια ή/και πλαστικά αβγά, σοκολατένιες πασχαλινές φιγούρες (π.χ. λαγοί)

Οδηγίες: Κρύβουμε στην αυλή του σχολείου - σε ώρα κατά την οποία έχουμε κενό και δε μεσολαβεί διάλειμμα έτσι ώστε να μην εξαφανιστούν πρόωρα - τα υλικά μας. Φροντίζουμε ώστε ο αριθμός των πασχαλινών πραγμάτων που θα κρύψουμε να είναι διπλάσιος του αριθμού των παιδιών της τάξης. Στη συνέχεια δίνουμε στα παιδιά μία χάρτινη σακούλα ή ένα πλαστικό ποτήρι και ένα φυλλάδιο με τα αντικείμενα που πρέπει να ψάξουν στην αυλή και να συλλέξουν. Μόλις γίνει η καταμέτρηση, βρίσκουμε τη νικήτρια ομάδα με τα περισσότερα αντικείμενα!


Το αρχείο με το φυλλάδιο που χρησιμοποίησα, θα το βρείτε εδώ.


5. Μάντεψε πόσα!



Υλικά: 2 ίδια γυάλινα ποτήρια, μικρά σοκολατένια αβγά

Οδηγίες: Αφού τα παιδιά χορτάσουν το παιχνίδι στην αυλή, ήρθε η ώρα για ένα mini παιχνιδάκι εντός τάξης. Τοποθετούμε στην έδρα και σε περίοπτη θέση 2 άδεια γυάλινα ποτήρια. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι μια τυχαία χούφτα από σοκολατένια αβγά. Ακολουθούν στοιχήματα! Κάθε ομάδα μαντεύει απαντήσει σε ερωτήσεις σας του τύπου: Ποιο ποτήρι έχει τα περισσότερα; Πόσα περισσότερα; Πόσα αβγά έχει το κάθε ποτήρι; Όποια ομάδα πέσει πιο κοντά στα στοιχήματά της είναι η νικήτρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου