Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Πρόταση για πασχαλινές κατασκευές

Όσον αφορά τις κατασκευές, γενικά επιλέγω υλικά φθηνά και εύκολα στη χρήση τους από τα παιδιά. Ένα τέτοιο υλικό είναι τα ποτηράκια από φελιζόλ. Παρακάτω έχω συγκεντρώσει τρεις κατασκευές εύκολες που θα σας λύσουν τα χέρια! Τα παιδιά εργάζονται μόνα τους και εσείς παρεμβαίνετε ελάχιστα. Μακριά από πολύωρες κοπές πατρόν! Ας κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη και των παιδιών πιο δημιουργική!

1η κατασκευή: Λαγοί 

Υλικά: Λευκά και φουξ χαρτονάκια Α4, μαρκαδόροι, ματάκια, ποτήρια από φελιζόλ

Κάθε παιδί διαμορφώνει το ποτηράκι του σε φιγούρα λαγού. Σχηματίζει τα αυτιά, τα πόδια και τη μύτη σε χαρτόνι, κολλάει ματάκια, ζωγραφίζει μουστάκια και στόμα. Έτοιμοι οι λαγοί!


2η κατασκευή: Κοτοπουλάκια

Υλικά: Κίτρινα και λευκά ή πορτοκαλί χαρτονάκια Α4, ποτήρια από φελιζόλ, κίτρινη νερομπογιά, πινέλα, κίτρινο σύρμα πίπας, ματάκια


Κάθε παιδί αρχικά βάφει το ποτήρι του με την κίτρινη νερομπογιά. Ενώ αφήνει να στεγνώσει, σχεδιάζει σε χαρτονάκια φτερά, μύτη, πόδια. Εσείς, παράλληλα, περνάτε από κάθε μαθητή τρυπώντας με ξυσμένο μολύβι από τις δυο πλευρές το ποτήρι. Τα παιδιά κολλούν τα μέρη του σώματος στο ποτήρι και έπειτα περνούν από τις τρύπες το σύρμα πίπας.


3η κατασκευή: Καλαθάκια

Υλικά: ποτήρια από φελιζόλ, ατλακόλ, πινέλα, πασχαλινές χαρτοπετσέτες, σύρμα πίπας


Μοιράζουμε στα παιδιά από ένα τέταρτο (τετράγωνο) της πασχαλινής χαρτοπετσέτας, διαχωρισμένο από τις ενδιάμεσες στρώσεις. Το κάθε παιδί κόβει τη φιγούρα που θέλει για να κολλήσει στο καλαθάκι του. Στη συνέχεια, με το πινέλο του βάζει ατλακόλ στο ποτήρι, κολλάει τη φιγούρα και έπειτα την περνά από μια ακόμη στρώση ατλακόλ. Παράλληλα, εμείς περνάμε τρυπώντας το ποτηράκι από τις δυο πλευρές. Τέλος τα παιδιά βάζουν το σύρμα πίπας και χαρτοπετσέτα μέσα στο ποτήρι. Αν θέλουμε γεμίζουμε το καλαθάκι μας με πασχαλινές λιχουδιές!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου