Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Παίζοντας με συλλαβές και φωνούλες

Η ενότητα "Πού είναι ο Άρης" μας έδωσε την αφορμή για αρκετό παιχνίδι! Παρακάτω παρουσιάζω κάποια παιχνίδια τα οποία, σε ό,τι αφορά το κομμάτι των συλλαβών, μπορούν να αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τα υπό διδασκαλία γράμματα. Ας παίξουμε λοιπόν!


Ξεκινώντας με τρίλιζα! Το ζάρι μας αυτήν τη φορά είναι το καθιερωμένο με τους αριθμούς μέχρι το 6. Εδώ, κάθε παίκτης ορίζει την αρχή του, τοποθετώντας το πιόνι του στην εικόνα που επιθυμεί. Ανάλογα με τον αριθμό που θα τύχει, μετακινεί το πιόνι του στην αντίστοιχη εικόνα και βάζει "Χ" στη συλλαβή από την οποία αυτή ξεκινά. Όποιος παίκτης κάνει τις περισσότερες τρίλιζες νικά!


Και τώρα .... ο κύριος Σαλίγκαρος! Κουβαλά τις αγαπημένες μας παρεούλες και φωνούλες! Και πάλι θα χρειαστούμε ένα κανονικό ζάρι. Οι παίκτες ξεκινούν από την αρχή και μετακινούνται στην κάθε εικόνα ανάλογα με το τι θα τύχουν στο ζάρι τους. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι ο παίκτης, για να τοποθετήσει το πιόνι του στην εικόνα, θα πρέπει πρώτα να γράψει σε χαρτί ή στο πινακάκι του τη συλλαβή από την οποία αυτή ξεκινά. Αν δεν καταφέρει να την γράψει, παραμένει στη θέση του. 


Αν θέλετε κι εσείς να παίξετε, θα βρείτε το αρχείο κάνοντας κλικ στην εικόνα



Καλό σας παιχνίδι!!

1 σχόλιο: