Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστροφή στο Σχολείο!

Έφτασε η μεγάλη μέρα, λοιπόν! Ανοίγουν τα σχολεία! Ας ανασκουμπωθούμε! Είναι αλήθεια ότι οι πρώτες μέρες είναι αυτές με την περισσότερη αμηχανία. Είναι οι μέρες που θες να πεις κι εσύ την ατάκα "είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, δεν είμαστε;". Για να μη φτάσουμε, βέβαια, σ' αυτό το σημείο, καλό είναι να ψάξουμε τρόπους ώστε να κυλήσουν ευχάριστα και δημιουργικά αυτές οι πρώτες ώρες στην τάξη. Τα παιχνίδια γνωριμίας είναι ένας τέτοιος τρόπος. Κινούμενη σ' αυτή τη λογική, δημιούργησα ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γνωριμίας για παιδιά των μικρών τάξεων (Α-Β' Δημοτικού), αλλά και του Νηπιαγωγείου.


Οι παίκτες ξεκινούν από την "Αρχή" και πρέπει να φτάσουν όλοι στο "Τέλος", απαντώντας κάθε φορά στην ερώτηση που αντιστοιχεί στην εικόνα της θέσης τους. Επέλεξα να βάλω εικόνες αντί για ερωτήσεις σε κάθε θέση του παιχνιδιού, έτσι ώστε να μπορεί να "διαβαστεί" και από παιδιά που δεν γνωρίζουν ανάγνωση. Επίσης, η εικόνα δίνει την ευελιξία για εισαγωγή νέων ερωτήσεων στο παιχνίδι σχετικών με αυτήν. Η ζαριά προσδιορίζει και τα βήματα του παίκτη προς τη νέα του κάθε φορά θέση. Στο ? ο παίκτης απευθύνει ερώτηση της επιλογής του και άσχετη με τις ήδη υπάρχουσες εικόνες σε άλλον παίκτη της ομάδας, ώστε να τον/τη γνωρίσει περισσότερο.
  Το παιχνίδι παίζεται σε ομάδες μαθητών, εκτυπώνοντας τόσες φορές το ταμπλό όσες και οι ομάδες. Επίσης, πρόκειται για μια ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά που τελειώνουν γρήγορα την εργασία τους και θέλουν να ασχοληθούν με κάτι μέχρι να τελειώσουν και τα υπόλοιπα παιδιά. Κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το παιχνίδι.


Καλή διασκέδαση!

1 σχόλιο: