Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Διαδραστικό Τετράδιο (Θηλυκά Vs Ουδέτερα)

Από νωρίς στα βάσανα μπαίνουν τα πρωτάκια μας, καλούμενα να μάθουν ορθογραφικούς κανόνες, όταν δεν έχουν μάθει καλά-καλά να γράφουν και να διαβάζουν. Στην προσπάθειά μου να εισάγω στην τάξη, όσο γίνεται πιο "ανώδυνα", τον ορθογραφικό κανόνα των καταλήξεων θηλυκών σε -η και ουδετέρων σε -ι επικαλέστηκα το αγαπημένο διαδραστικό τετράδιο!

Πιο συγκεκριμένα, έφτιαξα δύο φακέλους για το κάθε παιδί. Ο ένας θα ήταν για τα θηλυκά, ενώ ο άλλος θα υποδεχόταν τα αρσενικά. Οι φάκελοι κολλήθηκαν στα τετράδια.





















Παράλληλα, μοίρασα στα παιδιά ένα φυλλάδιο με εικόνες. Άλλες απεικόνιζαν ένα αρσενικό και άλλες ένα θηλυκό. Φρόντισα ώστε οι λέξεις να περιέχουν γράμματα που είχαμε διδαχθεί. Τα παιδιά έκοβαν την κάθε εικόνα και έπειτα έπρεπε να γράψουν στο πίσω μέρος της την αντίστοιχη λέξη με το άρθρο της. Αφού έγραφαν την λέξη, τοποθετούσαν την εικόνα στον σωστό φάκελο.





Πρόκειται για μια δραστηριότητα εμπέδωσης του συγκεκριμένου ορθογραφικού κανόνα, αλλά και εξάσκησης στη γραφή. Το αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.



Περιμένω τις εντυπώσεις σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου